Pyhtään Yritys ry
Tapahtumat
Reiskan maraton, puolikas ja kymppi 2017
Kuntosali
Ryhmäliikuntatunnit
Salibandy
Yleisurheilu
Hiihtokoulu
Keppihevosryhmät
Lasten liikuntakerhot
Jooga
Baletti
Perheliikunta
Street Dance
Sulkapallo
MiniTriathlon
Terveyskauppa
Seuran vuokrattavat välineet
Toimintakäsikirja
Tukijamme
SAUL SM puolimaraton 29.4.2017 klo 11
Pyhtään Yrityksen 1/2 maraton 29.4.2017 klo 11
SAUL SM Maraton 2016
Tuloksia
Arkisto
Yhteystiedot
Toimintakertomus 2008
Toimintakertomus 2008

Pyhtään Yritys ry:n toimintakertomus vuodelta 2008

Uudet toimintasäännöt

 
Patentti ja rekisterihallitus pyysi täydennystä 21.10.2007 ylimääräisessä yleisessä kokouksessa hyväksyttyihin uusiin sääntöihin. Muutospyyntö käsiteltiin hallituksen kokouksessa 24.2. Esitetyt muutokset todettiin hyväksyttäviksi ja hengeltään yleisen kokouksen tahdon mukaisiksi. Patentti ja rekisterihallitus hyväksyi uudet säännöt 29.2. Täydennykset käytiin läpi vielä yleisessä kokouksessa 9.3.
 
Seuran nimen muuttuessa päätettiin myös seuran logo uudistaa vastaamaan uutta tilannetta. Tytti Sinisalon ehdotusten ja hallituksen palautteen pohjalta Tytti muotoili seuran logon uuteen kuosiin.
 

Yleiset kokoukset

 
Kevätkokous pidettiin 9.3. Siltakylän VPK:n kokoustiloissa. Kokoukseen osallistui 16 jäsentä. Syyskokous pidettiin 2.11. Huutjärven koululla. Paikalla oli 12 jäsentä.
 

Hallitus

 
Hallitus kokoontui vuoden aikana kolmetoista kertaa (13.1./10.2./24.2./ 9.3./ 5.4./ 4.5./8.6./6.7./3.8./7.9./5.10./2.11./30.11.)
Hallituksen jäseninä ovat toimineet:
Olavi Pohjatalo, puheenjohtaja, jäsenrekisterinhoitaja (13/13)
Erkki Huhtinen, varapuheenjohtaja (9/13)
Taimi Sinisalo-Hemming, sihteeri (12/13)
Pekka Ihalainen (13/13)
Marianne Malm (12/13)
Aimo Hono, kenttämestari (12/13)
Raili Ihalainen, rahastonhoitaja (10/13)
Juha Myyry (7/13)
Jari Häärä (5/13)
Anne Metsola (1/13)
 

Yhdistyksen jäsenistö

 
Maksaneita jäseniä oli vuonna 2008367 ja ainaisjäseniä 12 henkilöä. Jäsenmäärä oli yli 40 henkeä edellisvuotta suurempi – kaikkien aikojen korkein! Jäsenmaksun suuruus oli alle 15-vuotiailla viisi euroa ja sitä vanhemmilta kymmenen euroa.
 

Jäsenyhdistysten kokoukset

 
Seura hyväksyttiin edellisen vuoden lopulla Suomen Urheiluliiton ja Kymenlaakson Yleisurheilun jäseneksi. Alkuvuodesta saimme jäsenyyden Suomen Salibandyliitossa ja Kymenlaakson liikunnassa. Joulukuussa tuli tieto jäsenyyden hyväksymisestä Kymenlaakson Urheiluseurojen yhdistyksessä.
 
Kymenlaakson Yleisurheilun kevätkokous järjestettiin Pyhtäällä Huutjärven koululla 24.4. Yrityksen toimiessa isäntänä. Paikalla oli 18 henkilöä, joista Yrityksestä 5. Kymenlaakson Yleisurheilun syyskokous pidettiin Haminassa 14.10. Yrityksestä paikalla olivat Aimo Hono, Erkki Huhtinen ja Olavi Pohjatalo.
 
Erkki Huhtinen ja Aimo Hono ovat toimineet KymY:n hallituksen jäseninä. Erkki on toiminut KymY:n kilpailuvastaavana ja Aimo toimitsija- ja lähettäjäkouluttajana. Erkki Huhtinen on toiminut Urheiluliiton liittovaltuuston varajäsenenä. Kymenlaakson Yleisurheilu palkitsi Olavi Pohjatalon Urheiluliiton VIP lipulla Suomi-Ruotsi maaotteluun.
 
Kymenlaakson Liikunnan kevätkokouksessa 21.4 Myllykoskella MyPa –talossa seuraa edusti Olavi Pohjatalo, samoin syyskokouksessa Kouvolan kaupungintalolla 24.11.
 

Kevään liikuntaryhmät

 
Salivuorojen toimivuudesta ja uudessa salissa havaituista ongelmista järjestettiin 2.2. palaveri Huutjärven koululla. Yrityksestä tilaisuuteen osallistui puheenjohtaja.
 
Salibandy
Salibandyryhmät käynnistyivät loppiaisen jälkeen ja päättyivät toukokuun alussa.
pojat 7-8v, salibandy 1                               15 osanottajaa
pojat 9-10v, salibandy 2                            21 -”-
pojat 11-12v, salibandy 3                            9 -”-
pojat 13-14v, salibandy 4                           23 -”-
tytöt 10-13v, salibandy T                           12 -”-
salibandy nuoret miehet                              15 -”-
yhteensä                               95 -”-
 
Ryhmät SB1 ja SB4 kokoontuivat maanantaisin ohjaajina Jari Häärä ja Aki Nokka. Ryhmät SB2 ja SB3 kokoontuivat tiistaisin ohjaajina Christian Mickos ja Joona Arvola. Ryhmä SBT kokoontui keskiviikkoisin ohjaajana Miina Hietala ja Miinan kirjoitusten aikana Valtteri Hemming. Nuorten miesten ryhmä kokoontui perjantaisin.
 
Kotkan Titaaneita vastaan pelattiin harjoituspelejä 27.1. Pelit olivat jännittäviä ja kioskissakin oli myyntiä. Otteluiden tulokset:
pojat -96 3-4
pojat -98 4-2
pojat -98 2-4
Huhtikuun 12 päivä -93/94 syntyneet pelasivat harjoitusottelun Kotkan Crackersiä vastaan. Vieraat veivät ottelun 0-19.
Kauden päätöksenä järjestettiin vielä 3.5. harjoituspeli 97/98 joukkueelle Kotkan Titaaneita vastaan. Tilaisuudessa oli mukana myös salibandyliiton hallituksen jäsen Marja-Sisko Luode. Peli päättyi vieraiden voittoon 13-4. Tämän ottelun jälkeen pelattiin vielä toinen ottelu sekajoukkuen. Mukana oli myös muutama pelaaja tyttöjen ryhmästä.
 
Salibandyryhmän 2 (pojat 9-10v) vanhemmille järjestettiin tapaaminen Huutjärven koululla 29.4. Paikalla oli vanhempia viisi henkilöä. Tilaisuuden tarkoituksena oli kartoittaa halukkuutta ja mahdollisuuksia lähteä alueen sarjaan tulevana syksynä. Kattavamman palautteen saamiseksi päätettiin tehdä kirjallinen kysely ko ryhmän vanhemmille 6.5. mennessä. Palautteeseen saatiin kuusi vastausta, jotka nekin jakautuivat tasan puolesta ja vastaan.
 

Pilates

Syksyllä käynnistynyt pilates ryhmä jatkoi harjoituksia keväällä, yhteensä 15 kertaa Pyrollin liikuntatiloissa. Ryhmän vetäjänä jatkoi Marjo Lampikari Haminasta. Ryhmä kokoontui keskiviikkoisin. Osallistujia oli ennakoitua vähemmän, yhteensä 8 henkilöä.
 

Pallokerho & lentopallokoulu

Pallokerho ja lentopallokoulu jatkuivat kevätkauden osalta 11.1. Pallokerhossa (5-7v) oli osanottajia 20 ja lentopallokerhossa (7-10v) 13. Pallokerhon vetäjinä toimivat: Minna Pusila, Marja Eerola ja Joonas Länsmans, lentopallokoulussa toimi edellisten lisäksi päävetäjänä Matti Koivisto. Pallokerhon ja lentopallokoulun päätöstilaisuus pidettiin 25.4.
 

Sulkapallo

Sulkapallo jatkui keväällä 11.1. keskiviikkoisin ja torstaisin sekä lauantaiaamuisin. Keskiviikon ja torstain ryhmiin osallistui säännöllisesti 2-4 henkilöä/vuoro. Lauantain vuoron käyttö oli satunnaista.
 

Yleisurheilu

 

Kevätretki

Kevätretki järjestettiin patikointiretkenä 26.4. Siltakylän terveyskeskukselta Pirelinkoskelle (Myllykylään). Aurinkoisen sään suosiessa kevätretkelle osallistui 7 henkilöä. Kun kosken kuohut oli katsastettu, käännyttiin paluumatkalle ja nautittiin eväät nuotion ympärillä.
 

Liiku terveeksi tapahtuma

 
Liiku terveeksi tapahtuma järjestettiin yhteistyössä kunnan liikuntatoimen ja muiden urheiluseurojen kanssa Huutjärven koululla ja Yrityksen osalta omalla kentällä 10.5. Tilaisuutta suunniteltiin Huutjärven koululla kunnan kokoon kutsumassa palaverissa 10.4. jossa Yrityksestä oli paikalla puheenjohtaja. Kentällä oli tarjolla UKK-kävelytestin ja Cooperin testin suorittaminen. Lisäksi oli mahdollisuus mittauttaa verenpaine sekä kehon rasva- ja nesteprosentti. Tilaisuudessa oli mahdollisuus ilmoittautua Yrityksen järjestämiin kesän aikuisten liikuntaryhmiin. Osanottajamäärä oli varsin vaatimaton, muutama osanottaja molempiin testeihin, varsinkin kun tilaisuuden toteuttamiseksi nähtiin paljon vaivaa. Testejä varten hankittiin mm. sykemittareita ja rasvaprosentin mittaava vaaka.
 
Syksyllä 30.9. järjestettiin mahdollisuus UKK-kävelytestin ja Cooperin testin suorittamiseen. Ajatuksena oli oman kunnon jatkuva seuranta. Myös syksyn osanottajamäärä oli vaatimaton.
 

Kesäkauden avaus - KymY-vaunutilaisuus

 
Kesäkauden avajaistilaisuutena järjestettiin liikuntavaunutapahtuma 12.-14.5. ennalta laaditun lukujärjestyksen mukaan. Lukujärjestyksessä oli varattu ajat luokille 1-6, päiväkodille ja perhepäivähoidolle sekä illalla kaikille kiinnostuneille avoin tilaisuus. Tapahtumat suunniteltiin ja toteutettiin yhteistyössä Kymenlaakson yleisurheilun, Siltakylän koulun ja Siltakylän päiväkodin kanssa.
 
Päivällä kohderyhmänä olivat Siltakylän koulun oppilaat sekä Siltakylän päiväkodin ja perhepäivähoidon 5-6 -vuotiaat lapset. Vetäjinä toimivat KymY:n nuoret Minna Mänttärin johdolla ja omasta seurasta Peppi Kervinen ja Hanna Karvinen. Illan avoin tilaisuus hoidettiin urheiluseuran toimesta. Tilaisuuden vetäjinä toimivat kesän liikuntaryhmien ohjaajat. Illan tilaisuudessa otettiin vastaan ilmoittautumisia Yrityksen kesän liikuntaryhmiin. Osanottajia KymY-vaunu -tapahtumaan kertyi päivätilaisuuksissa noin 390 ja illan tilaisuudessa yli 200.
 

Kesän liikuntaryhmät

 
Kesän liikuntaryhmien suunnittelupalaveri järjestettiin Huutjärven koululla 17.4. Paikalla oli 13 ohjaajaa/seura-aktiivia. Liikuntaryhmistä tiedotettiin tolppailmoituksella ja monisteella, joka jaettiin koulujen ja päiväkotien kautta. Uusien ohjaajien kouluttamiseksi sovittu starttikurssi jouduttiin peruuttamaan osanottajien päällekkäisten menojen vuoksi.
 
Nuorten ryhmiä käynnistyi yhteensä kolmetoista:
5-6 v, liikuntaa ja leikkiä                             22 lasta
7-8 v, yleisurheilu 1                                     20 -”-
9-10 v, yleisurheilu 2                                   18 -”-
11-13 v, yleisurheilu3                                    1 -”-
9-15 v, hyppyharjoitukset                              2 -”-
 
6-7v, jalkapallo 1                                        20 -”-
8-10v, jalkapallo 2                                      20 -”-
11-13v, jalkapallo 3                                    25 -”-
 
8-10v, pesäpallo 1                                      10 -”-
11-13v, pesäpallo 2                                    22 -”-
13-15v, pesäpallo 3                                    12 -”-
 
9-10v, tennis 1                                               6 -”-
11-12v, tennis 2                                             3 -”-
 
yhteensä                                                    181 -”-
 
Tennis oli nyt ensimmäistä kertaa seuran lajivalikoimassa. Tenniksen osalta oli varauduttu järjestämään ryhmä myös 13-14 -vuotiaille, mutta osanottajia ei löytynyt. Pesäpallon osalta tarjontaa laajennettiin 13-15 -vuotiaiden ryhmällä. Usean vuoden yrittämisen jälkeen saimme kokoon pienen hyppyryhmän. Tarjolla olleeseen heittoryhmään ei vieläkään löytynyt osanottajia.
 
Yleisurheilu- ja jalkapalloryhmät harjoittelivat Yrityksen omalla kentällä, pesäpallo­ryhmä hiekkakentällä ja tennisryhmät soramontun tenniskentillä. Yleisurheilu- ja hyppyryhmät kokoontuivat tiistaisin ja torstaisin 13.5.-15.7. yhteensä 17 kertaa. Jalkapalloryhmät kokoontuivat keskiviikkoisin ja perjantaisin 14.5.-15.7. yhteensä 18 kertaa. Pesäpalloryhmät kokoontuivat maanantaisin ja torstaisin 15.5.-15.7. yhteensä 16 kertaa. Tennisryhmät kokoontuivat maanantaisin ja keskiviikkoisin 2.6.-16.7. yhteensä 14 kertaa. Kaikille liikuntaryhmien osanottajille ja vetäjille jaettiin T-paidat.
 
Yleisurheilupuolen vetäjinä toimivat Mats Wiren, Iiris Pohjatalo, Minna Pusila, Hanna Karvinen, Peppi Kervinen ja Tiia Renlund. Hyppyryhmän vetäjänä toimi Toni Pohjatalo. Jalkapallokoulun vetäjinä toimivat Joonas Länsmans, Ville Töyrylä ja Jasu Salonen, isompien ryhmässä Vesa Pirinen ja Jari Virtanen. Pesäpalloryhmien ohjaajina toimivat Joonas Länsmans, Anniina Hono ja Toni Pohjatalo. Tennisvalmentajana toimi Toni Yrjönen.
 
Liikuntaryhmien yhteinen päätöstapahtuma järjestettiin 15.7. Päätöskisoihin osallistui 69 lasta ja lajisuorituksia kertyi 269 kpl. Päätöstilaisuuden yhteydessä kerättiin lasten vanhemmilta kirjallisella kyselyllä palautetta kesän liikuntaryhmien onnistumisesta. Pesäpalloryhmien 1 ja 2 osalta järjestettiin lisäksi haasteottelut vanhempia vastaan 10.7.
 
Kesän liikuntaryhmien palaute (osallistumisaktiivisuudet, palautekyselyn vastaukset ja ohjaajien kokemukset) käsiteltiin ryhmittäin ABC Majakassa ohjaajien kanssa pidetyssä palautetilaisuudessa 28.9. Paikalla oli 7 ohjaajaa ja kaksi hallituksenjäsentä.
 
Moukariharjoituksia pidettiin Yrityksen kentällä 4-5 kertaa viikossa. Jari Virolainen piti omalla kentällä Mansikkaniementiellä Viiville ja Idalle yu-harjoituksia pari kertaa viikossa.Seura varasi kentältä ajan omaehtoiseen harjoitteluun, mutta osanottajien vähyyden vuoksi siitä luovuttiin. Sukkulaviestijoukkueelle järjestettiin harjoitukset 26.8.
 
Ensimmäistä kertaa seura tarjosi kesän liikuntaryhmiä myös aikuisille. Tarjolla oli tennistä maanantaisin ja keskiviikkoisin 2.6.-16.7. ja naisille pesäpalloa maanantaisin 15.5.-15.7. Osanotto jäi vielä melko vaatimattomaksi: tenniksessä oli kaksi osanottajaa ja pesäpallopeli saatiin käyntiin viisi kertaa.
 

Seuran hoitamat toimitsijatehtävät

 
Yrityksen järjesti 16.2. avoimet talvimoukarin pm-kisat omalla kentällä. Kisoihin osallistui yhteensä 17 urheilijaa. Yrityksestä kilpailuun osallistui Tiia Renlund.
Yritys järjesti T/P 9-15 pm –maastojuoksut Huutjärven soramontulla 17.5. Kisoihin ilmoittautui yhteensä 125 juoksijaa, joista omasta seurasta oli mukana 9 juoksijaa. Järjestelyt saivat kiitosta ja Aleksi Kylmälä juoksi piirin mestariksi P9 sarjassa ja T9 tyttöjen joukkue saavutti pronssia.
 
Yritys järjesti lajipäivät omalla kentällä 5.6. Kuulantyöntöön osallistui 22 urheilijaa ja moukarinheittoon 20.
 
Yritys oli Korialla mukana järjestämässä T/P 9-15 pm –moniotteluita 25.-26.6. Kisojen suunnittelupalaveriin 17.6. Korialla osallistui Erkki Huhtinen. Molempina päivinä seurasta oli kaksi toimitsijaryhmää, jotka hoitivat pituushyppyjen ja seiväshypyn toimitsijatehtävät.
 
Yritys järjesti 16.7. piiri­kunnalliset moukarinheittokisat omalla kentällä. Kisoihin osallistui 15 urheilijaa, joista kaksi omasta seurasta.
 
Yritys oli mukana järjestämässä nuorten piiriottelua 19.7. Karhulassa. Kiekonheiton toimitsijatehtävät kolmessa sarjassa hoidettiin seitsemän toimitsijan voimin.
 
Yritys hoiti Kotkan Meripäiväjuoksun ja Meripäivärullaluistelun liikenteen ohjauksen 24.7. Ajanotto ja tulospalvelu eivät tänä vuonna olleet Yrityksen hoidettavana. Toimitsijatehtäviin osallistui Yrityksestä 27 henkilöä. Juoksun toimitsijoille jaettiin materiaalia 22.7. omalla urheilukentällä.
 
Yritys hoiti 20.8. Kirkonkylän kentällä järjestetyissä kunnanmestaruuskisoissa heittolajien (pl kuula) toimitsijatehtävät. Toimitsijoina olivat Jari Häärä, Aimo Hono, Erkki Huhtinen, Pekka Ihalainen ja Olavi Pohjatalo. Kisojen suunnittelupalaveri pidettiin kunnantoimistolla 7.8. Yritystä edusti Olavi Pohjatalo.
 
Yritys hoiti 23.8. pidetyn Reiskan Maratonin ilmoittautumisten vastaanoton, kilpailunumeroiden jaon, puolimaratonin juoksijoiden kuljetuksen, muonituksen, kioskin, ensiaputoiminnot, juottoasemien hoidon, liikenteenohjauksen, ajanoton, tuloslaskennan ja osallistumismitaleiden jaon. Reiskan maraton oli samalla myös Kymenlaakson pm -maraton. Toimitsijatehtäviin osallistui yli 50 henkilöä. Suunnittelukokoukset pidettiin Pyrollin tiloissa 21.1.;2.6. ja Stocforssilla 14.8. Lisäksi tehtiin valmisteluita Stockforssilla 21. ja 22.8. Maratonille ilmoittautui 73 ja puolimaratonille 102 juoksijaa, maaliin kirjattiin yhteensä 160 juoksijaa. Maratonin palautepalaveri pidettiin 18.9. Pyrollin tiloissa.
 
Jäsentenväliset yleisurheilukilpailut järjestettiin 28.8 omalla kentällä. Osanottajia oli 9, ja heille kertyi 19 lajisuoritusta
 
Aimo Hono on toiminut ylituomarina kansallisessa Teutjärven ympärijuoksussa 20.4.ja lähettäjä Haminan puolimaratonilla 26.4. Kotkan nuorisokansallisissa 17.6. Kouvola Junior Games kilpailuissa 12.7. piiriottelussa Kotkassa 19.7. Elovalkea Sprinttissä Valkealassa 31.7. pm-kisoissa Haminassa 9.-10.8. ja Kotkassa 12.-13.8. sekä " Vattenfall -kisoissa Kotkassa 18.8.
 
Yleisurheilun tuomarikoulutuksen saaneita toimitsijoita seurassa on:
II-taso            2 henkilöä
III-taso          4 -”-
IV-taso          2 –”-
kävely            2 –”-
 
Yritys on lupautunut osallistumaan vuoden 2009 SM moniotteluiden järjestelyihin yhdessä muiden kymenlaaksolaisten seurojen kanssa. Vuoden aikana kisojen tiimoilta pidettiin useita kokouksia_
Karhula, Seuratalo Sampo 29.1. Aimo ja Olavi
Koria 13.6. Erkki
Karhula, Urheilijoiden toimisto 22.9. Erkki, Aimo ja Olavi
Pyhtää, Huutjärven koulu 17.11. Erkki ja Pekka Ihalainen.
Kisojen kilpailutoimikuntaan valittiin Aimo Hono ja Erkki Huhtinen, Markkinointi-, talous- ja tiedotusvaliokuntaan Olavi Pohjatalo ja huoltotoimikuntaan Merja Nuuttila.
 

Syystapahtuma

 
Syystapahtumana järjestettiin patikointiretki Kotkan kaupungin Santalahden ulkoilureitille 28.9. Ilma oli kohtalaisen hyvä, mutta aamun syysmyrsky ehti karkottaa osanottajat.
 

Syksyn liikuntaryhmät

 
Syksyn/talven salivuorot tuli hakea 30.5. mennessä. Liikuntasihteerin ehdotuksen pohjalta salivuorojen jakopalaveri pidettiin kunnan­toimistolla 12.6. Tilaisuuteen osallistuivat varapuheenjohtaja ja sihteeri. Ongelmakohtien selvittämiseksi pidettiin vielä toinen palaveri Huutjärven koululla 2.7. johon osallistui puheenjohtaja.
 
Yrityksen syksyn/talven ryhmien ilmoittautumistilaisuus pidettiin Huutjärven koululla 18.8.
 

Salibandy

Nuorten salibandyryhmät käynnistyivät syyskuun alussa. Myös nuorten miesten ryhmälle oli haettu aika, mutta ryhmää ei satu käynnistettyä. Salibandyryhmät päättyivät joulukuun alussa salin remontin vuoksi.
 
Elokuun 27 päivä pidettiin vanhempainilta 9-11 -vuotiaiden ryhmälle, aiheena mahdollinen alueen sarjaan lähtö. Palaverin pohjalta -97/98 joukkue ilmoitettiin alueen sarjaan. Peliasut hankittiin sponsoreiden tuella.
 
pojat 7-8v, SB1                                         18 osanottajaa
pojat 9-11v, SB2, sarjajoukkue                 15 -”-
pojat 11-12v, SB3                                     12 -”-
pojat 13-15v, SB4                                     19 -”-
tytöt 10-12v, SBT1                                    11 -”-
tytöt 13v, SBT2                                          7 -”-
yhteensä                               82 -”-
 
Ryhmät SB1 ja SB3 kokoontuivat torstaisin ohjaajana Aki Nokka. Sarjajoukkue harjoitteli tiistaisin ja lauantaisin, valmentajina Olli Perlinen ja Hannu Karhu. Ryhmät SBT1 ja SBT2 kokoontuivat tiistaisin ohjaajina Mette Blomqvist ja Jenna Koponen. Ryhmä SB4 kokoontui keskiviikkoisin ohjaajana Jari Häärä.
 
Sarjajoukkueen salibandyturnaus pidettiin Huutjärven koululla 22.11. Paikalla olivat kaikki sarjan joukkueet, joten pelattiin 7 peliä. Syksyn peleissä emme vielä päässeet voittojen makuun:
1.11. Heinola
Hämeenkoski-Pyhtää           16-2
Taipalsaari-Pyhtää                18-1
15.11. Imatra
Pyhtää- Imatra                     2-10
Pyhtää-Heinola                    2-11
22.11. Pyhtää
Pyhtää-Lahti                        1-3
Lappeenranta- Pyhtää          15-5
13.12. Heinola
Pyhtää-Hämeenkoski           0-12
Heinola-Pyhtää                    11-2
 

Pilates & lihaskunto

Edellisenä vuonna aloitettua pilatesta jatkettiin ja sen yhteyteen käynnistettiin lihaskuntoryhmä. Harjoitustilaksi vuokrattiin Heinlahden koulun liikuntasali, joka kokonsa ja rauhallisen sijainnin puolesta sopi hyvin tähän käyttöön. Ryhmien vetäjänä jatkoi Marjo Lampikarin Haminasta. Ryhmä käynnistyivät 1.9. ja ne kokoontuivat syksyn aikana maanantaisin yhteensä 15 kertaa. Osallistujia oli lihaskunnossa 17 ja pilateksessa 20. Ilahduttavaa oli monen heinlahtelaisen mukaan tulo ja osanottaja­määrän kasvu niin, että jo toisena harrastusvuonna osallistumismaksut kattoivat kulut.  Ryhmän käyttöön hankittiin riittävä määrä käsipainoja.
 

Pallokerho & lentopallokoulu

Pallokerho käynnistyi 3.9. Ohjaajina toimivat: Minna Pusila, Meri Markus ja Peppi Kervinen. Pallokerho kokoontui keskiviikkoisen ja keräsi osanottajia 24. Lentopallokoulu 1 ja 2 käynnistyivät  5.9. Ryhmän 1 ohjaajina toimivat: Marja Eerola, Meri Markus ja Joonas Länsmans sekä ryhmän 2 ohjaajana Matti Koivisto. Lentopallokoulut kokoontuivat perjantaisin. Ryhmässä 1 oli osanottajia 10 ja toisessa ryhmässä 5.
 

Sulkapallo

Aikuisten sulkapalloryhmän ohjaajaksi palkattiin Mika Kiljunen Kirjonkylästä. Harjoitusaika oli perjantai iltana. Lokakuun 10 päivä käynnistettyihin harjoituksiin osallistu 6 pelaajaa. Seuralla oli lisäksi omatoimiseen harjoitteluun/pelaamiseen varattu vuoro lauantailta, mutta vuoron käyttö oli satunnaista.
 

Sauvakävely

Uutena toimintana käynnistettiin ohjattu sauvakävely. Ohjaaja saatiin Karhulan Ladusta. Ryhmä kokoontui Huutjärven koululla/montun pururadalla lokakuussa keskiviikkoisin neljä kertaa. Osanottajamäärä jäi kuitenkin vähäiseksi (5), joten ryhmää ei jatkettu pidempään.
  

Yleisurheilu

Tiia Renlund harjoitteli Ruonalan hallilla kuten keväälläkin, eli heittoharjoituksia pidettiin neljä kertaa viikossa. Lisäksi kaksi kertaa viikossa oli oheisharjoite (esim. lenkki tai punttisali). Jari Virolainen piti Viiville ja Idalle yu-harjoituksia viikoittain.
 

Kilpailusaavutukset

 

SM-kilpailut

Tiia Renlund sijoittui moukarinheiton talvi SM-kisoissa Kaustisilla 23.2.sarjassa T 17 kuudenneksi tuloksella 39,21. Ja 23.8. Raisiossa moukarinheiton SM-kisoissa N16 sarjassa neljänneksi tuloksella 41,37.
Toni Pohjatalo sijoittui Kajaanissa 24.8. pidetyissä SM-kisoissa M19 kolmiloikassa yhdenneksitoista tuloksella 12,82
 

Kansalliset kilpailut

Keväthallit 13.3.2008, Helsinki T9 40 m 4. Viivi Virolainen 7,25
Keväthallit 13.3.2008, Helsinki T9 Kuula 2. Viivi Virolainen 5.42
Peugeot Junior GP 6.4.2008, Helsinki T9 40 m 6. Viivi Virolainen 7.19
Peugeot Junior GP 6.4.2008, Helsinki T9 Kuula 4. Viivi Virolainen 5.63
FJG 7.6.2008, Helsinki T9 40 m 12. Viivi Virolainen 7.17
FJG 7.6.2008, Helsinki T9 Junnukeihäs 6. Viivi Virolainen 13.79
Moukarikarnevaalit 26.6.2008, Kaustinen N17 moukari 9. Tiia Renlund 35,33
Kouvola Junior Games 12.7.2008, T9 40 m 1. Viivi Virolainen 7.09
Kouvola Junior Games 12.7.2008, T9 Pallo 2. Viivi Virolainen 21.06
Syysheitot 7.9.2008, Porvoo N17 Moukari 5. Tiia Renlund 38,83
Marrashallit 30.11.2008, Helsinki T9 40 m 7. Viivi Virolainen 7.06
Marrashallit 30.11.2008, Helsinki T9 Kuula 2. Viivi Virolainen 7.15
 
 

Piirinmestaruuskilpailut

Nuorten henkilökohtaisissa piirinmestaruuskilpailuissa saavutettiin neljä kultaa, kolme hopeasijaa ja kaksi pronssimitalia. Lisäksi osallistuttiin viesti/joukkuekisoihin, joissa saavutettiin kaksi pronssimitalia (T9 maastojuoksu ja T/P) sukkulaviesti). Aikuisten puolella saavutettiin henkilökohtaisissa kisoissa yksi voitto, kaksi hopeasijaa ja yksi pronssimitali.
 
Seurapisteitä saatiin 16,5 joka oikeutti valtakunnan tilastossa sijaan 277. Näistä Kalevanmalja -pisteitä oli 3, luokkaurheilijoista saatiin 7,5 ja yleisurheilupasseista 6 pistettä. Kymenlaakson nuorisotoimintakilpailupisteitä saatiin 342, joka oikeutti sijaan 13.
 

Päätöstilaisuudet

 
Huutjärven koululla 16.11. järjestetyssä yleisurheilukauden päätöstilaisuudessa palkittiin SM-kisoihin osallistuneet, pm –kisoihin osallistuneet ja luokkatuloksen saavuttaneet. Vuoden parhaaksi urheilijaksi ja naisurheilijaksi valittiin Tiia Renlund, miesurheilijaksi Toni Pohjatalo, tyttöurheilijaksi Viivi Virolainen ja poikaurheilijaksi Aleksi Kylmälä. Tilaisuuteen osallistui yli 20 henkilöä.
 
Talkooväelle 14.12. Merihotelli Mäntyniemessä järjestettyyn kauden päätöstilaisuuteen kutsuttiin yli 60 talkoolaista, joista 29 osallistui tilaisuuteen.
 

Tiedottaminen

 
Vuoden aikana tehtiin kolme yleistiedotetta, joita jaettiin 1500 kpl/kerta alueen talouksiin. Toiminnan tiedottamiseen käytettiin lisäksi tilaisuuskohtaisia ”tolppa­ilmoituksia” ja jaettavia monisteita. Seuran internet sivuja opeteltiin käyttämään osana aktiivista tiedottamista. Internetsivujen ylläpitäjänä on toiminut Virpi Huhtinen.
 

Projektit

Seura anoi Kymenlaakson Liikunta ry:n pilottiseuraksi SLU:n alueiden LIKE –hankkeeseen.Aiheena oli kuntosalitoiminnan käynnistäminen Pyhtään Siltakylässä (rakenteilla oleva Pyroll-Areena) yhteistyössä kunnan ja Pyroll:in kanssa. Tavoitteena oli työllistää kokopäivätoiminen liikunnanohjaaja. Emme kuitenkaan tulleet valituksi pilottiseuraksi.
 
Seura anoi kunnossa kaiken ikää (KKI) avustusta ”Aikuiset liikkeelle” –projektille. Avustusta saatiin 900€, jolla katettiin käynnistetyn aikuisten kuntoliikunnan kuluja (pesäpallo, tennis, sulkapallo, sauvakävely).
 
Seura on mukana Kymenlaakson Liikunnan koordinoimassa ”Kunnossa kassulle” – hankkeessa, jolla pyritään nostamaan varusmiespalvelukseen astuvien nuorten fyysistä kuntoa. Seuroille Leikarissa 6.11. järjestettyyn info-tilaisuuteen osallistui puheenjohtaja.
 

Kenttä

 
Korkeushyppypatjat siirrettiin talvisuojista kentälle 16.5. ja takaisin suojaan 18.10.
 
Edellisenä vuonna kunnalta saatuja pihakiviä asennettiin varastokontin eteen talkoilla 20.9. noin 80m2. Talkooväkeä oli niukalti (6 henkilöä), mutta Reijo Nimanderin tekemien tasausten ja linjausten ansiosta raskas työ sujui joutuisasti. Reijo asensi loput 50m2 seuraavalla viikolla.
 
Seura antoi lausuntonaan uuden urheilukentän sijoittamisesta kannanoton jonka mukaan uusi kenttä tulisi sijoittaa soramontun alueelle, joka kaavoituksessa varattu liikuntapaikkarakentamista varten.
 

Seuratoiminnan kehittäminen

 
Kymenlaakson Liikunnan seurakehittäjä Timo Pahkala vieraili johtokunnan kokouksessa Stockforssin saunalla 6.7. Kotitehtävänä johtokunta oli jo aiemmin keväällä arvioinut toiminnan osa-alueita. Toiminnan kehittämiseksi päätettiin valmistella organisaation laajentamista jaoksilla. Syyskokouksessa suunnitelma jaosten perustamisesta hyväksyttiin.
 
Piirin järjestämään lohkopalaveriin 13.11. Karhulan Urheilijoiden toimistolla osallistui Aimo Hono ja Olavi Pohjatalo.
 

Muu toiminta

 
KymLi:n järjestämälle urheiluravitsemisen perusteet kurssille 30.1. Leikarissa osallistuivat Tiia ja Kati Renlund sekä Olavi Pohjatalo. KymLi:n Kotkassa Kymen-Sanomien tiloissa 13.2. järjestämään median ja liikuntaseurojen keskustelutilaisuuteen osallistuivat Aimo Hono ja Olavi Pohjatalo.
 
Seuran hallitus tutki Heinlahden koulukiinteistön ostoa seuran käyttöön alkuvuodesta. Koska kiinteistö on huonossa kunnossa ja hieman sivussa seuran toiminnasta, päätettiin että Heinlahden koulukiinteistöstä ei jätetä tarjousta.
 
Yrityksen joukkue osallistui Suur-Ahvenkosken koulun kannatusyhdistyksen järjestämään leikkimieliseen tandemhiihtokilpailuun 17.2. Kirkonkylän kentällä. Viisihenkiseen joukkueeseen kuuluivat Matti Koivisto, Taimi Sinisalo-Hemming, Marjaana Marttila, Reija Koskinen ja Olavi Pohjatalo. Joukkue sijoittui kolmanneksi.
 
Yritys teki Haminan Kesportin kanssa seurasopimuksen, joka oikeuttaa seuran jäsenet saamaan alennusta hankinnoistaan.
 
Suunnitelmissa olleen yu -toimitsijakurssin toteuttamiseksi ei onnistuttu saamaan riittävästi osallistujia.
 
Mika Pulkkisen järjestämään jalkapallovalmentajien koulutukseen 22.5. osallistui Olavi Pohjatalo.
 
Seura hankki Suomi-Ruotsi maaotteluun 30.8. lippuja ja järjesti linja-autokuljetuksen. Lippuja oli myynnissä kevään ja kesän aikana. Kisapäivänä matkaan lähti 27 innokasta kannustajaa. Yli jääneet liput saatiin ryhmätyöllä myytyä vielä stadionin portilla. Miesten keihäskilpailun voittotuloksen arvasi lähimmäksi Ritva Uljas.
 
Seura järjesti yhteiskuljetuksen Suomen Urheiluliiton Gaala-risteilylle Tallinnaan 25.-26.11. Matkaan osallistui 11 henkilöä, sekä kaksi Karhulan Urheilijoiden jäsentä.
 
KymY:n ja Lahden piirin järjestämälle nuorten yleisurheiluohjaajakurssille Kotkan Sampotalolla 30.9 sekä Pajulahden Urheiluopistolla 4.-5.10. ja 11.-12.10. (yhteensä 40 h) osallistui Jari Virolainen.
 
Kuuluttajakoulutukseen Taavetissa 9.12. osallistuivat Heikki Renlund, Aimo Hono ja Jari Häärä.
 
Selvitysten ja vertailujen jälkeen seura-asuiksi valittiin Umbron sinivalkoiset Pamplona verkkarit ja Ferrol tuulipuvut. Verkkareita tilattiin 34 kpl ja tuulipukuja 27 kpl.
 
Seuralle hankittiin äänentoistolaitteet. Laitteet olivat heti käytössä järjestämissämme kilpailuissa ja syksyllä pilates- ja lihaskuntoryhmän harjoituksissa.
 

Tulojen hankkiminen

 
Tuloja hankittiin perinteisesti paperinkeräyksellä, talkoilla, osanottomaksuilla, jäsen­maksuilla ja joulupukkipalvelulla. Talkootuloja saatiin Meripäiväjuoksun ja Reiskan Maratonin järjestelyistä. Salibandyn sarjajoukkue siivosi talkoilla Pyrollin pihamaan. Edellisen vuoden lopulla käynnistettyä Ullmax tuotteiden välitystä jatkettiin. Paperia kerättiin kolmeen otteeseen 2.2.; 7.6. ja 27.9. Näiden yleisten keräysten lisäksi paperia noudettiin alkuvuonna myös Stora Enson Summan tehtailta. Syksyllä päätettiin, että seuraavana vuonna luovutaan omakotitalojen osalta paperien noudosta postilaatikoilta.
 
Ullmax lanseerasi kesäasuja Max2Wear tuotenimellä. Esittelytilaisuudessa Karhulassa 4.3 olivat mukana Taimi Sinisalo-Hemming, Reija Koskinen ja Olavi Pohjatalo. Kesäasut otettiin myyntiin, mutta niiden menekki ei yltänyt talvivaatteiden tasolle. Kesäasuja myytiin mm. pm -maastojuoksujen, urheilukoulun päätöskisojen, talven ryhmien ilmoittautumisen, salibandyturnauksen ja yu –päätöstilaisuuden yhteydessä. Ullmax:in talvikauden avaustilaisuuteen Kouvolassa 17.9 osallistui Taimi Sinisalo-Hemming. Yritys osallistui Siltakylän VPK:n naisten järjestämiin joulumyyjäisiin Huutjärven koululla 14.12. Ullmax -tuotteiden myyntipisteellä.
 
Yritys piti kioskia Huutjärven koululla keväällä kolmena iltana (ma,ti,pe) viikossa klo 18-20. Myyjinä toimivat seuran ohjaajista Iiris Pohjatalo ja Valtteri Hemming, lisäksi osa vuoroista tehtiin talkoilla. Toiminta oli kuitenkin asiakkaiden vähyyden vuoksi niin tappiollista, että siitä päätettiin luopua.
 

Taloudellinen tilanne

 
Tilikauden tulos jäi jonkin verran ylijäämäiseksi. Syyskokouksen hyväksymä budjetti toteutui melko hyvin. Suurimmat säästöt budjettiin nähden syntyivät huolto­rakennuksesta, kentän parantamisesta, harjoitusleireistä ja koulutuskuluista. Talkoo-, korko- ja joulupukkitulot ylittivät budjetoidun. Suurimmat menojen ylitykset aiheuttivat kevään pilates, välinehankinnat ja seura-asut.
 
Seuran saama toiminta-avustus oli merkittävästi pienempi kuin anottu määrä. Toiminta-avustuksen maksatus viivästyi loppu vuoteen Pyhtään Kisan hallinto-oikeuteen tekemän valituksen perusteella. Ja lopullinen päätös jäi saamatta vuoden 2008 puolella. Koulutuksen ja tilavuokrien kustannusten kattamiseksi haettiin kunnan kohdeavustusta, jota myös kohtuullisesti saatiin.
 
Yhteenvetona vuoden toiminnasta voidaan todeta että toiminnan laajuus on jälleen kasvanut, mutta vastaavasti on saatu kasvatettua tulorahoitusta. Ilahduttavin asia on jäsenmäärän erittäin voimakkaana jatkunut kasvu. Parannettavaa jäi jälleen rakennustalkoiden tekemiseen ja kilpailutoiminnan aktivointiin. Seuran talous on vakaa ja toiminnan tulot ylittävät kulut. Vakavaraisuus ja tarkka budjetointi mahdollistavat jatkossa seuran itsenäisen toiminnan ja kehitys-/investointihankkeiden toteuttamisen.